20. aprila 2017, so se štirje dijaki DD ŠGV in dve vzgojiteljici, odpravili na 55. Domijado na Roglo. Presenetile so nas zimske temperature, sneg in veter, a smo se kmalu navadili na zimske razmere. Srečanje smo začeli s skupno uvodno prireditvijo in tako slovesno zakorakali v dvodnevno pestro dogajanje. V novinarskem središču so sodelovali tudi naši dijaki, kateri so se takoj odpravili na delo, ostali dijaki iz Vipave z vzgojiteljico, pa smo postavili razstavo likovnih in fotografskih izdelkov, ki so prispeli na letošnji natečaj Domijade.

Na Rogli so dijaki tekmovali v šahu, odbojki, košarki, namiznem tenisu, nogometu, teku in streljanju. Zvečer je sledil še kulturni program, na katerem smo lahko videli veliko glasbenih talentov, za vse navdušence glasbe in plesa pa je bila glasba v živo do poznih večernih ur.
Drugo jutro so naši pridni fotografi poslikali še zadnje detajle in se nato pridružili ostali ekipi dijakov, kateri so izpilili program, dobili končne rezultate zmagovalcev, pripravili sceno in se postavili v vlogo napovedovalcev oziroma voditeljev zaključne prireditve 55. Domijade.
Pohvala za dvodnevno sodelovanje, fotografiranje, postavljanje razstave, pisanje, igranje citer in izvedbo zaključne prireditve gre dijakom 3. letnika ŠGV oz. 3. vzgojne skupine Dijaškega doma: Tei, Karmen, Aleksu in Benjaminu.