V ponedeljek 12.6.2017, je v dijaškem domu potekal vsakoletni domski zaključni piknik. Zbrali smo se vsi »domci« (kot se sami poimenujemo), da bi uživali v dobri hrani, glasbi in prijetni družbi ter kvalitetno izkoristili prijeten, sončen večer.
Na pikniku smo lahko prisluhnili skladbam, ki so jih za nas pripravili domski vzgojitelj Robert Rolih, gost večera Samo Vovk in nekateri dijaki, ki so obiskovali med letom krožek učenja kitare. Slišali smo zvoke kitar in tolkal pa tudi petje. To, seveda, ne bi bil piknik, če se tu ne bi jedlo čevapčičev, hrenovk pa tudi pečenih paprik in drugih domskih specialitet, ki jih je za nas pripravil vzgojitelj Simon Cigoj s pomočniki. Pridružili smo se lahko tudi igri košarke, odbojke in drugih športov. Nekateri smo opazovali, kako je zahajalo sonce in nebo obarvalo v najrazličnejše odtenke, drugi pa med seboj poklepetali in kaj zapeli. Skupaj smo dočakali konec večera, ki smo ga zaključili z molitvijo, le da je tokrat potekala kar zunaj in sicer s podajanjem svečke. Za konec je sledila še podelitev diplom »domcem«, ki so veliko pripomogli k domu, domskim dejavnostim, prijetnemu bivanju in medsebojni pomoči, ki jih je podelila upraviteljica doma Ivica Čermelj.
To je bil še en od premnogih prijetnih večerov, ki se dogajajo v domu Škofijske gimnazije Vipava. Večera ne bi bilo brez samoiniciativnosti dijakov in pripravljenosti naših vzgojiteljev. Večer nam bo zagotovo vsem ostal v lepem spominu.
Klara Kavčič (dijakinja DD)