Post 2021 v naših vzgojnih skupinah

Letošnji post je tudi zaradi razmer v katerih živimo malce drugačen. To drugačnost in različnost je mogoče videti tudi v nekaterih postnih odločitvah, ki so si jih letos zadale naše vzgojne skupine. Pa poglejmo v kaj bodo naše skupine ”ugriznile” v letošnjem postnem času.

1. vzgojna skupina (prvi in tretji letnik)

Na naših tedenskih srečanjih 1. letniki pripravijo zaključno molitev s posebnim namenom; Ves postni čas bomo molili za točno določeno osebo; s pismi in fotografijami bomo Velikonočne praznike polepšali stanovalcem Pristana; Luka izvede kratko predstavitev življenje blaženega Carla Acutisa.

2. vzgojna skupina (drugi letnik)

Naša vzgojna skupina se bo pridružila akciji Karitas »Zelenjavna juha za Venezuelo«. Druga odločitev pa se nanaša na odpoved uporabi prenosnega telefona za določen (samostojno izbran čas) za nenujne stvari (Facebook, igrice, ipd…).

3. vzgojna skupina (četrti letnik)

Naša vzgojna skupina se je dogovorila, da napiše zahvalna pisma medicinskemu osebju, ki dela s covid bolniki ali skrbi za preventivo (testiranja); vsak dan pa bomo zmolili še eno Zdravo Marijo za svojega cimra.

Ob koncu postnega časa bo sledilo naše ”poročilo” kako je vse skupaj potekalo, kako smo bili zagreti, kaj nam je uspelo, kaj ne … Dober, korajžen, korak naprej!