OB LETOŠNJI ADVENTNI PODOBI

Napis se glasi: PRIHAJAm – če ste pozorni je spodaj desno še mala črka m.

Prihaja Jezus (advent), a prihajaM tudi jaz, da  ga lahko sprejmem  – in sicer Jezus pravi, da “kdor sprejme katerega teh malih … mene sprejme” (središčna podoba na plakatu).

To je ideja, ki stoji v ozadju te letošnje podobe. Bog prihaja – ja … a tudi mi smo na poti k Bogu… po delih usmiljenja teče ena pot … ko se brigam za …. ko mi ni vseeno …

Poleg možaka, ki ga ne briga nič so smeti, odpadki, razkuževanje … kar predstavlja posledice tega odnosa – če me nič ne briga, če se me nič ne tiče … na desni strani pa je oseba, ki ji ni vseeno, ki je sočutna… in jo spremlja ovčka – znamenje vere. Spodaj so še nogice, na katerih so besede kot so: poslanstvo, poklicanost, Jezus, dobrota, pravičnost, odgovornost, sočutje, solidarnost, človeštvo, ljubezen, mir… dve nogici sta na plakatu … ostale pa bodo na tleh kapele, mogoče tudi na stopnicah pred kapelo … da nas spomnijo … povabijo … advent pomeni pustiti da Gospod pride, da mi pokaže, kako mu je mar zame … a ob enem je advent tudi moja pot … pot, ki gre v drugo smer kot je šla tista iz prvega adventnega časa: “rodila je sina, prvorojenca, ga povila in položila v jasli, ker v prenočišču zanju ni bilo prostora.”