27. 1. 2021 je bil večer v Dijaškem domu zaznamovan z veliko dobre glasbe in obujanjem spominov na dijaška leta bivšega dijaka Škofijske gimnazije Vipava.

Pevske moči so združile tri dekleta: Frida, Blažka in Lucija. Pričarale so nam izvrsten koncert posvetnih in sakralnih pesmi. Po avditoriju je odmevalo uglašeno triglasno petje s klavirsko spremljavo. Dekleta, podpiramo vas, da nadaljujete s petjem in nam popestrite še kakšen večer v dijaškem domu!

Nato pa se nam je pridružil naš bivši dijak Matevž Vidmar. Uvodoma nam je povedal, zakaj se je odločil za šolanje v Vipavi ter povedal kakšno prigodo iz svojih dijaških let. Rdeča nit pogovora je bila med drugim tudi glasba, kajti Matevž je bil eden izmed članov skupine Kažipot ter večletni animator na srečanjih v Stični. Tako je kmalu prijel za kitaro in skupaj smo zapeli tudi poznano pesem “Kako lepo je”. 

V pogovoru smo izvedeli več tudi o njegovem študiju in karieri (danes je direktor Rahelinega vrtca v Medvodah). 

Matevž je odkrito spregovoril tudi o tem, kako pomembni so naši hobiji in zanimanja, saj nas ti ne le gradijo kot osebnost, temveč nam lahko v prihodnosti pomagajo tudi pri kariernih izzivih.