V ponedeljek, 12. 9. 2022, se nam je po večerji pridružila sestra Andreja Godnič. Glede na njen tempo življenja, smo lahko zelo veseli, da je našla čas tudi za nas. Zakaj? Preberi do konca …

Sestra Andreja Godnič, ki je med drugim tudi misijonarka, že kar nekaj let živi in deluje v Venezueli, na uršulinski dekliški šoli. Trenutno šola šteje okrog 700 osnovnošolskih in srednješolskih deklet. Pravi, da je največji poudarek na njihovi šoli ta, da učijo sobivati dekleta iz izjemno revnih in izjemno bogatih družin. Venezuela je država, kjer na žalost za varnost ni poskrbljeno, zato je šola umaknjena iz mestnega vrveža v čudovit in zelen košček narave ter je dobro zavarovana.

Pred tem je sestra delovala v Peruju, v čisti revščini in je bilo nadaljevanje njene poti v Venezuelo zanjo pravi šok. Nekaj južnoameriškega temperamenta je prinesla tudi k nam in ga dobro pokazala v pesmi, ki nas jo je naučila. 

Prav tako nam je spregovorila o njeni mladosti in o odločitvi za poklic, ki ga z velikim zadovoljstvom opravlja že veliko let. Redko srečamo tako karizmatične osebe, zato nam je njen obisk prav polepšal začetek novega šolskega leta.