V torek, 6.9. smo tretjeletniki na domskem igrišču imeli slavnostni sprejem prvoletnikov.

Pripravili smo jim kar nekaj zanimivih nalog, ki so jih mogli izvesti, če so se želeli uspešno priključiti domski skupnosti. Najprej so se preizkusili na krajšem poligonu, ki so ga premagali v parih. Kljub kar nekaj oviram, so poligon vsi uspešno premagali. Sledil je izziv s pantomimo, v kolikor so bili neuspešni, pa so se morali preizkusiti v petju. Na našo žalost, a na njihovo srečo smo petje slišali zelo redko.

Zadnji izziv pa je bila postavitev besede ZNANJE z lastnimi telesi na igrišče. Za nagrado pa so dobili hladen tuš. Verjamemo, da jim je osvežitev na vroče popoldne prijala. Na koncu so se še na kratko predstavili, da jih bomo bolje poznali in vedeli, koga pozdravimo na hodniku.

Letos smo uvedli tudi novo navado, ki upamo, da se bo skozi leto obdržala, in sicer so fazani izžrebali vsak svojega »tutorja« izmed tretjeletnikov, ki mu bo skozi leto pomagal bodisi pri šoli ali pri drugih problemih. Upamo, da bo ta sistem deloval.

Na koncu pa so naši fantje napisali še zaprisego, zato upamo, da bomo redno dobivali rolice papirja, kot ste obljubili 😊

Nika Mravlja