V letošnjem šolskem letu smo se v dijaškem domu odločili za še večje sodelovanje z lokalnimi institucijami. Ena izmed institucij, s katero že dolga leta sodelujemo na ravni prostovoljstva je CIRIUS Vipava. Poleg prostovoljstva smo želeli, da bi lahko kot celotni dijaški dom v času po zaključenih ocenah naredili nekaj lepega še za drugega. Naši dijaki so res mladostniki s polno talenti na različnih področjih. Največje veselje, veličina in dar je, če te darove daruješ za drugega. Še najbolje za tistega, od katerega ne moreš pričakovati povračila.

Srečanje se je zgodilo 14. junija2023 v Cirius Vipava. Začetna zadrega s strani mladih se je počasi topila, tabuji so se do konca srečanja že dobro razgradili in razdalja se je manjšala do trenutka, ko mladostniku ni bilo več problem se usesti zraven otroka s posebnimi potrebami, ga objeti, se z njim pogovarjati ali se igrati, moliti. Tako mladi kot otroci so zasijali čisto v drugi luči. Molitev zahvale za to šolsko leto nas je povezovala, pesem nam- je vlivala radost, igre na koncu pa so v vsakem obudili igrivost in nas povezovali. Hvaležni tudi INCOM. d.o.o. (Leone), ki nam je doniral sladoled, da smo se lahko hladili in sladkali.

Bil je čas prepleten z deljenjem časa, darov, nasmeha, molitve, petja, pogovorov. Kar smo imeli, smo delili in se obogatili. Ugotovili smo, da vsak lahko nekaj da, tudi otroci s posebnimi potrebami. Na koncu smo vsi rekli, kaj pa, če bi to postalo junijsko tradicionalno srečanje.