V kapeli je bil v postu postavljen postni križ. Dijaki in vzgojitelji smo vsak teden postnega časa prižigali po eno svečo.
Torkovi večeri so bili bogati z nagovori domskega kaplana, imeli smo dan brez telefona, izziv je žal sprejelo zelo malo dijakov.
Tudi v letošnjem postu smo izvedli akciji skriti prijatelj in banka časa. Vsaka vzgojna skupina je pripravila sodelovanje za sveto mašo.
V torek, 21.3. smo se domski dijaki odpravili na Gradišče, k Križevemu potu. Tja smo se odpravili v spomin na gospoda Janeza Zupeta – podobe v kapelicah križevega pota je namreč naslikal njegov brat slikar Krištof Zupet. Pri vsaki postaji smo brali odlomke križevega pota za mlade, delo italijanskega pisatelja in teologa Paola Curtaza. Ta je v svoji karieri napisal kar 29 del za odrasle in 3 dela za mladino. Za nas je Curtazov križev pot prevedel domski kaplan.
Pri vsaki postaji je najprej eden od dijakov prebral odlomek iz SP in premišljevanje, nato pa smo vsi skupaj prebrali molitev. Tako smo se postajo za postajo pomikali proti cerkvi na Gradišču, kjer smo imeli zaključno mašo.
Veseli smo, da nas je v postnem času obiskal gost, duhovnik Tomaž Kete, ki nam se nam je na poseben približal in nas s svojimi številnimi talenti in delovanjem na različnih področjih nagovoril kot planinec, turni smučar, pesnik, prevajalec, ukvarjanjem z zaporniki, obrobnimi, tečajem Alfa, slavilno glasbo, mladimi…

Tea Kocman, 3.letnik