V petek, 23. 4. 2021, sta nam Luka in Amedeja Gorjan opisala svojo življenjsko pot skozi obdobje obiskovanja Škofijske gimnazije Vipava in dijaškega doma ter študija, pa vse do današnjih dni. Svoj zanimiv večer, predstavljen na sproščen način, blizu nam dijakom, sta poimenovala ”Sprehod skozi najino pomlad”.

Svojo pripoved sta začela z občutki ob prihodu na Škofijsko gimnazijo Vipava, za Luko povezanimi z veliko spremembo okolja, saj je osnovno šolo obiskoval v Ljubljani. Pomembne življenjske vrednote tam niso bile v ospredju, zato je bil prehod velika sprememba, ki se je kasneje izkazala za pozitivno. Gosta sta skupaj z vzgojitelji obujala spomine, pripovedovala o nekaterih svojih dogodivščinah in nam pokazala tudi kakšno fotografijo. Strinjala sta se, da so vragolije del mladosti in da sta šola in dijaški dom zmagovalna odločitev. Predstavila sta tudi svojo zelo pozitivno izkušnjo študija medicine na Reki, na Hrvaškem. Pripovedovala sta, kako sta se vera in ljubezen prepletali skozi njuno skupno življenje, na koncu pa še o svoji poroki in zaposlitvi v bolnici v Slovenj Gradcu.

Njuno pripovedovanje je bilo strastno in poučno, zapomnila sem si pomemben nauk: ‘Sledi svojim sanjam in vsemu, kar se ti v srcu porodi, naj te pri tem nič ne zaustavi.’

Jana Muha, 1. b