Pripravljenost za sodelovanje in pomoč se pokaže v konkretnih dejanjih in v konkretnem okolju.

Dve naši dijakinji (Iza Zeljkovič in Pia Demšar) sta sodelovali v dobrodelni akciji, ki jo je RTV Slovenija  skupaj z Rdečim križem Slovenije in Slovensko karitas priredila za pomoč beguncem iz Ukrajine. 

Takole sta opisale svoje sodelovanje:

»NOVE IZKUŠNJE NAS BOGATIJO… TORAT SMO/(SVA) PRISKOČILI NA POMOČ V KLICNEM CENTRU OB KONCERTU STOPIMO SKUPAJ ZA UKRAJINO…

V torek, 8. marca je na prvem programu televizije Slovenija potekal dobrodelni koncert Stopimo skupaj za Ukrajino. Zbirala so se sredstva za pomoč civilistom, ki so zaradi vojne ostali brez osnovnih potrebščin in doma. Naša pomoč je trenutno precej omejena in na pretresljive dogodke nimamo vpliva, kljub temu pa se najdejo malenkostne priložnosti za pomoč in olajšanje trpljenja ljudi, ki so se znašli v stiski. Eno takih je bilo povabilo za sodelovanje v klicnem centru na RTV-ju in Telekomu. Prostovoljci smo ves čas koncerta dvigovali telefone in sprejemali darove. Pokazala se je velika odzivnost in solidarnost med ljudmi, saj je naše delo brez predaha trajalo od 20h do 23h. Kljub temu da je sodelovalo kar 80 prostovoljcev, so morali klicatelji kar nekaj časa počakati, da so lahko na liniji dosegli enega od nas. Z zbranim skoraj pol milijona evrov smo dokazali, da smo lahko kljub nesoglasjem, ljudje zmožni biti enotni. Tokrat smo svojo enotnost pokazali tako, da smo stopili skupaj in pomagali Ukrajini.« (Iza in Pia)

Dijak 4. letnika, Luka Štrukelj, je pa pokazal izjemno mero samoiniciativnosti in posluha za izboljšanje kvalitete življenja v domačem okolju. Poleg tega, da je prijel priznanje za najprostovoljca leta 2020, je svoje prostovoljstvo usmeril tudi v domače okolje kjer za izdajo glasila Spomin na lepe sončne dni, izdajo knjižice Krajevna skupnost Cesta ob trideseti obletnici krajevne skupnosti ter za scenarij proslave ob kulturnem prazniku na Cesti (2020) prejel nagrado za izjemne dosežke s strani Občinske uprave Občine Ajdovščina. Čestitke vsem trem in hvala za vaš trud in zgled!