Dotik Boga, ki spreminja. Mladi iz skupnosti Emanuel (Lumen) so z veliko gorečnostjo pripravili večer Božjega usmiljenja za domske dijake, s povabilom tudi šolskim, v ponedeljek, 27. 3. 2023. S svojo živo vero so pričevali, da je Bog živ, spreminja in odpušča, le če mu odpremo svoje srce. Mogočnost glasbe nam je s slavljenjem pomagala odpirati srce. Nikolaj je govoril o občutkih … premisliti stvari in kako je srečal Boga pri 16. letih. Ko se vse misli, ki nam rojijo po glavi zlijejo v zrenje Boga. Takrat je stopil Bog, nežni Bog. Bitje srca je postalo kar naenkrat dvojno, bitje srca znotraj svojega. Spoznal je, da je to Bog. Od takrat naprej se je njegovo življenje spremenilo, začel je živeti z Bogom. Druga pričevalka Maša je govorila o svoji preizkušnji z zdravjem. Spreobrnila se je v študentskem obdobju, želela je, da bi jo Bog uporabil zase. Ob prometni nesreči so se ji šele kasneje razvile strašanske bolečine v glavi, ki so ji onemogočile normalno življenje. Po nekajmesečni borbi in pred začetkom zdravniških preiskav je pri sv. maši pred povzdigovanjem prosila za ozdravljenje. Prosila je za krajšnico, da ji ne bi bilo potrebno na preiskave. Zares, Bog je zdravnik vseh zdravnikov, v Njem prihaja moč ozdravljenja. V koščku kruha je prejela milost ozdravitve, ko jo je kar naenkrat prenehala boleti glava in naslednji dan je lahko že tekla.

Pričevanji sta nagovorili, da je Bog živ, da je sredi med nami, da je z nami, le če ga prosimo in mu odpremo srce.

Večer se je nadaljeval v adoracijo in sv. spoved. Spodbujala nas je Božja beseda, ko nam Bog govori, da nas je na obe dlani zapisal, da smo njegovi, naj se ne bojimo, saj je On z nami… (prim. Iz). Kako tolažilno in milostno. Izročali smo svoje življenje, pisali prošnje, klečali pred Bogom, iz vsega srca prepevali. Bog se je res sklanjal nad vsakega mladega, ter jim govoril na srce, da so vredni, pomembni, dostojanstveni.

Božji dotik se je pletel ob zaključku ob srečanju drug z drugim, klepetu, praznovanju. Bog nas je ustvaril, da se veselimo drug drugega ter ustvarimo prostor srečanja, ki hrani. Bogu hvala za čudovit večer.