Praznovanje Kristusa, Kralja vesoljstva je v dijaškem domu povezano s posvetitvijo kapele Kristusu Kralju.  Zato je že vsa leta v letnem delovnem načrtu ta nedelja predvidena za skupno praznovanje na katerem se zberemo tako domci kot tudi starši ter drugi družinski člani, profesorji, ravnatelj, ter g. škof ali generalni vikar.

Letošnje praznovanje je minilo v podobnem ritmu kot prejšnja leta (če odmislimo dve koronski leti). Od 16.h naprej je bila možnost prihoda v dijaški dom ter pogovora s profesorji ali vzgojitelji. Nato smo se vsi skupaj sprehodili do Vipavske cerkve kjer je ob sodelovanju vseh vzgojnih skupin, benda in tudi staršev in sorodnikov ter ob somaševanju domskega kaplana g. Ivana Likarja, g. Primoža Erjavca ter g. Gabriela Kavčiča, sveto mašo daroval generalni vikar g. msgr. Slavko Rebec. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vipavskemu župniku g. Lojzetu  Furlanu za gostoljubje in vso tehnično pomoč pri pripravi bogoslužja.

Po sveti maši so nas v dijaškem domu pričakale mize obložene z vsemi možnimi dobrotami, ki so jih pripravile naše kuharice pod vodstvom ge. Barbare Koren.

Za »piko na i« je poskrbel naš kaplan g. Ivan, ki nam je pripravil čudovito večerno molitev.