DRUŽABNO – ŠPORTNO SREČANJE KATOLIŠKIH DD SLOVENIJE (DAN D)

Vsakoletno srečanje katoliških dijaških domov oziroma tako imenovani Dan D, se je letos odvijal v torek, 16.1.2024, na naši šoli v Vipavi.

Letos se nam je poleg Jegličevega DD, DD Antona Martina Slomška ter DD Janeza Boska pridružil tudi internat St. Peter.

Zbirati smo se začeli okoli 15. ure, ob 15.30 pa smo dogodek uradno začeli. S prijaznim uvodom sta nas v srečanje popeljali voditeljici Ana in Neža 🙋‍♀️💁‍♀️, domski bend 🥁 🎹 🎤 🎸 oziroma D-bend pa nam je zaigral pesem Zemlja pleše 🌍. S prijazno mislijo nas je pozdravila tudi podravnateljica, gospa Urška Doblehar.

Vsak dijaški dom je že v uvodu predstavil svoj navijaški vzklik, ker brez navijačev pač ne gre.

Na spodbudnih transparentih in v vzklikih se je res lahko videl ekipni duh in povezanost ter da si med seboj vedno stojimo ob strani.

Srečanje je tako kot celotno šolsko leto potekalo v duhu SOODGOVORNOSTI, pod skritim geslom: “Stori drugemu, kot bi storil sam sebi.”

Gospa Urška nas je že na začetku nagovorila z besedami, da so pomembni dogodki tisti, ki kažejo na srce človeka, saj se nam prav ti vtisnejo v spomin. Zato ni bila najpomembnejša zmaga, temveč to, da smo se zabavali in da nam bo ta dan ostal v spominu.

Po uvodu je napočil čas, da se začnejo tekme. V telovadnici so dijaki igrali nogomet ⚽️, ping pong 🏓 in odbojko 🏐. Že na daleč se je iz dvorane lahko slišalo veselo vzklikanje in navijanje za naše športnike.

Dobrega vzdušja pa ni manjkalo tudi v mali jedlinici, kjer so se odvijali turnirji v briškuli, balinčkanju, človek ne jezi se, 4 v vrsto in šahu.

Vsi tekmovalci so se potrudili po najboljših močeh, in ob spodbudi navijačev dosegali odlične rezultate.

Po koncu napetih tekem je bil čas za večerjo in skupno večerno molitev. Naš kaplan je z nami delil duhovno misel in Božji blagoslov, ob spremljavi domskega benda pa smo skupaj zapeli pesem Blagoslavljaj Boga.

Ker je vsega lepega enkrat konec, je tudi naše srečanje prišlo do zaključka.

Poslovili smo se od ostalih dijakov, ki jih je čakala še pot nazaj, mi pa smo pomagali pospraviti prizorišče in se nato odpravili nazaj v dijaški dom.

Zahvaliti se je potrebno vsem dijakom, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi dogodka, posebna zahvala pa gre tudi vsem vzgojiteljem, da so ta dan tako dobro organizirali ter izpeljali. Brez vas tega dneva ne bi bilo!

Ana Govekar 🙋‍♀️

Prihajajoči dogodki

Bralni krožek

Sreda, 17. april ob 14.30. Redno mesečno srečanje članov skupine krožka, skupaj s svojo mentorico Valentino Tominec. Več na …

Skupna sveta maša v čast sv. Marku

V četrtek, 25. aprila 2024 ob 18.15 imamo v kapeli doma skupno sveto mašo. Še nekaj zanimivih podatkov o sv. 

Kresovanje in izmenjevalnica

V oraganizaciji domske skupnosti ste prav lepo vabljeni, da se nam 25.4. pridružite najprej na izmenjevalnici oblačil, nato ob 20.30